Passionate People

Lifestyle Ideeën en informatie voor mensen


met nood aan ondersteuning.

Mobiliteitshulpmiddelen voor in de badkamer: gebruik en tips

Deel deze inhoud:

Het is van groot belang dat mensen met een beperkte mobiliteit zich zelfstandig kunnen voelen in de badkamer. Mobiliteitshulpmiddelen kunnen bijdragen aan deze autonomie. Ze zijn van essentieel belang om een zekere onafhankelijkheid te garanderen bij het gebruik ervan in de badkamer.

Toiletgebruik, een bad nemen of onder de douche gaan: één voor één activiteiten die deel uitmaken van het dagdagelijks leven. Echter, voor mensen met een beperkte mobiliteit, is dit niet altijd zo evident. Sommigen hebben hulp nodig bij gebruik van het toilet, terwijl anderen een mindere hygiëne kunnen handhaven als gevolg van moeilijkheden om in en uit het bad te stappen of om een douche te nemen.

Gelukkig bestaat er op heden een breed gamma aan mobiliteitshulpmiddelen dat de leefomgeving van de gebruikers duidelijk verbetert en aangenamer maakt.

Hierbij een paar voorbeelden van mobiliteitshulpmiddelen voor in de badkamer:

 

Badliften

Een warm bad: een weldaad voor lichaam en geest. Het neemt de stress van het dagdagelijks leven weg en doet even de pijn vergeten. Voor mensen met een beperkte mobiliteit kan dit een belemmering vormen. Gelukkig kunnen badliften in het bad zelf geplaatst worden om gemakkelijker in en uit het bad te  stappen en dit dankzij een duurzaam vijzelsysteem. Gebruikers kunnen gemakkelijk en op een veilige manier op en neer in het bad en dit zonder assistentie.

 

Douchestoelen

Als het je nog lukt om een douche te nemen, maar het niet lukt om enige tijd te blijven rechtstaan, dan kan een douchestoel een goede oplossing zijn om dit probleem op te lossen. Dit is een must-have onder de mobiliteitshulpmiddelen voor in de badkamer. Sommige douchestoelen zijn mobiel of passen op het bad, terwijl andere douchestoelen aan de muur worden bevestigd en uitgeklapt kunnen worden indien nodig.

Alle Invacare douchestoelen zijn gemakkelijk te reinigen. Meestal volstaat een allesreiniger om dagelijks te kunnen genieten van uw douche.

 

Handgrepen

Als je bang bent om uit te glijden in de douche of niet in staat bent om recht te staan na toiletgebruik, dan kunnen handgrepen een oplossing bieden. De Invacare handgrepen zijn eenvoudig te installeren. Deze handgrepen dragen uw gewicht en laten je toe om zonder gevaar verplaatsingen te maken in de badkamer. Deze worden bevestigd aan de muur.

Er zijn tevens handgrepen beschikbaar met zuignappen. Deze zijn handig wanneer je geen gaten wil boren in de muren of bijvoorbeeld om mee te nemen op reis.

 

Toiletverhogers

Indien je moeite hebt om terug recht te staan na toiletgebruik, omdat het toilet te hoog of te laag is, is het mogelijk om een toiletverhoger aan te schaffen. Ze zijn comfortabel en gepolsterd, waardoor je gemakkelijker kunt rechtkomen en maken de badkamer toegankelijker.

Met een beetje denk- en breekwerk en met het advies van deskundigen, wordt de badkamer toegankelijk voor zowel mensen met een beperkte mobiliteit als voor hun entourage. Check nog even de opties die overeenstemmen met jouw behoeftes en ga over tot actie om het jezelf gemakkelijker te maken.