Passionate People

Lifestyle Ideeën en informatie voor mensen


met nood aan ondersteuning.

De 5 beste manieren om uw voertuig aan te passen aan een rolstoelgebruiker

Veel mensen denken dat het aanpassen van hun voertuig aan een rolstoelgebruiker een lang proces zal zijn, maar dat is niet altijd waar. Met de juiste uitrusting en advies kan het aanpassen van uw voertuig een relatief eenvoudig proces zijn!

1. Begrijp de vereisten

  • Eerst en vooral moet u – om uw voertuig effectief en succesvol aan te passen – de verwachtingen en mogelijkheden kennen waaraan de persoon moet voldoen.
  • Kan de persoon aan wie u het voertuig aanpast, zelfstandig op een stoel zitten? Heeft hij/zij voldoende kracht in het bovenlichaam om de gordel vast te maken?
  • Moet hij/zij in de rolstoel blijven tijdens autoritten?

Zoek een antwoord op deze vragen en krijg hierdoor een beter beeld van de aanpassingen die nodig zijn voor uw voertuig.

2. Zoek een fabrikant voor de aanpassingen

Afhankelijk van waar u woont, kunt u mogelijk financiële hulp krijgen om uw voertuig aan te passen. Bezoek de website van uw lokale overheid en kom meer te weten over de hulp en ondersteuning waar u recht op hebt. Dan is het tijd om een bedrijf te vinden dat uw aanpassingsbehoeften met u kan bespreken en de juiste voor u kan installeren! Probeer “bedrijven voor het aanpassen van voertuigen voor rolstoelgebruikers” op Google en geef een aantal van hen een telefoontje of e-mail. Het aanpassen van uw voertuig kan een ontmoedigend proces zijn, dus het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij het bedrijf dat er verantwoordelijk voor is.

3. Ken uw budget

Als u geen financiële ondersteuning kunt krijgen voor uw voertuigaanpassingen, zijn er manieren waarop u uw voertuig met succes kunt aanpassen en het toegankelijker kunt maken voor een fractie van de prijs. Een stoel die elektronisch in de auto draait, kan bijvoorbeeld erg duur zijn, maar dit draaikussen doet ongeveer hetzelfde op de oorspronkelijke stoel van de auto! Het kan enige tijd duren, maar het is de moeite waard om goedkopere producten te zoeken die mensen met een beperking kunnen helpen en hun reizen gemakkelijker kunnen maken, terwijl u ook wat geld kunt besparen!

4. Blijf op de hoogte van de technologie

Er komen altijd verbazingwekkende toegankelijke transport- en reisproducten op de markt. Wees op uw hoede: ze kunnen ontworpen zijn om te voldoen aan de specifieke behoeften van de rolstoelgebruiker, en in staat zijn hun overdrachtscapaciteit aanzienlijk te verbeteren, te balanceren, hun veiligheidsgordel te bevestigen of comfortabel in de auto te zitten.

5. Geniet van het resultaat

De vijfde en laatste toptip die u krijgt is … veel plezier zodra de aanpassingen zijn aangebracht! Een toegankelijk voertuig kan zo’n positieve invloed hebben op het leven van een persoon met een beperking en ervaringen nog rijker maken wanneer de paniek en stress van het gebruik van het openbaar vervoer wordt opgeheven.

We hopen dat dit artikel u een beetje meer zelfvertrouwen heeft gegeven bij het aanpassen van toegankelijke voertuigen! We wensen u veel succes met de reis!