Passionate People

Lifestyle Ideeën en informatie voor mensen


met nood aan ondersteuning.

3 mobiele apps voor rolstoelgebruikers

In een snel veranderende wereld van technologie zijn er verschillende applicaties beschikbaar om mensen met beperkte mobiliteit te helpen.

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een smartphone en heeft daarom toegang tot een groot aantal applicaties; sommige voor plezier en entertainment en andere veel praktischer voor het dagelijks leven dat voor veel doeleinden kan worden gebruikt.

Misschien vraag je je af wat er bestaat inzake apps voor mensen met een beperking? Veel beperking gerelateerde apps zijn gemaakt om jou te helpen.

We hebben de populairste apps met een directe link naar een beperking geselecteerd en we hebben ze in dit artikel voor jou gegroepeerd!

Olympus Dictation

Je vraagt je misschien af wat een dicteerapp doet in een artikel over apps voor mensen met een beperking?

Vanwege verschillende beperkingen kunnen sommige mensen het moeilijk of onmogelijk vinden om een pen vast te houden en met de hand te schrijven of op een computer te typen. Als je een student of werknemer bent, is deze app zeker praktisch! Geschikt voor Android en iOS.

Skype

Dit lijkt misschien vreemd, omdat de meeste mensen Skype tegenwoordig al gebruiken, of er in ieder geval van hebben gehoord. Maar was je je ervan bewust dat er enkele voor de hand liggende voordelen zijn voor personen met een beperking die apps gebruiken zoals Skype en zelfs FaceTime?

Als je moeite hebt om lange afstanden af te leggen vanwege ziekte of invaliditeit, of zelfs als je het moeilijk vindt om je eigen huis te verlaten, om welke reden dan ook, kan Skype een hulpmiddel zijn voor communicatie. Dit biedt gebruikers met een beperking de mogelijkheid om te communiceren met vrienden en geliefden die ze anders niet kunnen zien of horen.

Wheelmap

Door Wheelmap te gebruiken, kunnen gebruikers toegankelijke locaties (en minder toegankelijke locaties) toevoegen aan een virtuele kaart waarop andere gebruikers hun aanbevelingen kunnen volgen. Deze intuïtieve app helpt de gemeenschap van mensen met een beperking om met elkaar in contact te komen en informatie te delen over alle toegankelijke punten in een bepaald gebied. Geschikt voor Android en iOS.

Uiteraard zijn er een hele reeks verschillende applicaties op de markt en door alleen deze drie apps te vermelden, hebben we nog niet half gebruik gemaakt van alle mogelijkheden. Wat zijn jouw favoriete apps en hoe helpen ze je? Je kunt eventueel je eigen lijst samenstellen en het ons laten weten!