Passionate People

Lifestyle Ideeën en informatie voor mensen


met nood aan ondersteuning.

Voordelen van een opvouwbare elektrische rolstoel

Elektrische rolstoelen, en de opvouwbare exemplaren in het bijzonder, spelen een belangrijke rol in het leven van de gebruiker ervan. Een dergelijke stoel komt niet alleen de onafhankelijkheid van de rolstoelgebruiker ten goede. Het vergroot ook de mogelijkheden als het gaat om reizen en flexibiliteit. De mogelijkheid om familie en vrienden te bezoeken en deel te nemen aan sociale activiteiten wordt groter bij het gebruik ervan.

Een opvouwbare elektrische rolstoel biedt de voordelen van een conventionele elektrische rolstoel. Hierbij kan de gebruiker onafhankelijk verder reizen, terwijl hij tegelijkertijd voldoende energie overhoudt om aan activiteiten op de plek van bestemming deel te nemen. Denk bijvoorbeeld aan shoppen en vrienden bezoeken.

Een nadeel van de conventionele elektrische rolstoelen of scooters is de omvang en het gewicht en daarmee de noodzaak van aanpassingen in huis of aan de auto.

Voordelen van een opvouwbare elektrische rolstoel

Opslag

Ze kunnen worden opgevouwen en zo in de kofferbak van de meeste auto’s gelegd worden en ook eenvoudig het huis in. Zo nemen zij minder ruimte in dan conventionele elektrische rolstoelen.

Het is niet nodig deze in een garage te zetten of een aparte opslagruimte te zoeken.

Gebruik

  • Eenvoudig uit elkaar te halen en op te vouwen.
  • Lichtgewicht – gemakkelijk om in en uit een auto te tillen.
  • Er zijn meer mogelijkheden om te reizen, dankzij het formaat wanneer de stoel ingeklapt is. Hij kan eenvoudiger in een niet-aangepast voertuig gezet worden. En hij neemt minder ruimte in in hotelkamers en het vrachtruim van een vliegtuig of schepen bijvoorbeeld.

Auto aanpassingen

Er zijn geen kostbare auto aanpassingen nodig, zoals oprijplaten, omdat de stoel opgevouwen in de meeste auto’s past.

Impact voor de verzorger

Voor rolstoelgebruikers die verzorgers hebben geldt, dat deze verzorgers de rolstoel eenvoudiger kunnen opbergen en/of tillen. Het minimaliseren van inspanning en frequentie van deze handelingen heeft een positief effect op het welzijn van de verzorger.

Tot slot

Kortom, de opvouwbare elektrische rolstoel biedt voordelen ten opzichte van een conventionele elektrische rolstoel; het biedt meer flexibiliteit. Dit komt door het feit dat deze gemakkelijker is in transport, gebruik en opslag. Dit vergroot de mobiliteitsmogelijkheden van de gebruiker, waardoor het risico op sociale isolatie vermindert en de onafhankelijkheid wordt vergroot.

Een perfect voorbeeld hiervan is de Esprit Action 4NG, een opklapbare manuele rolstoel met Alber hulpaandrijving. De Esprit Action 4NG is een compacte en lichtgewicht elektrische rolstoel voor zij die zich graag verplaatsen. De wielen en de batterij zijn eenvoudig afneembaar zonder gereedschap (het zwaarste deel weegt slechts 15 kg). De rolstoel beschikt over lichtgewicht wielen met een optie voor zelfaandrijving en de gereduceerde breedte (zitbreedte + 170 mm) zorgt ervoor dat de stoel gemakkelijk door elke deur gemanoeuvreerd kan worden.